Gimnastica ritmică

Posted by P 19.06.2019 0 Comment(s) Despre Sport,

„Grația este mai frumoasă decât frumusețea, poate fiindcă grația e frumusețea în mișcare”

La Fontaine

 

...cam așa se poate caracteriza gimnastica ritmică.

 

La bază adună un amalgam de sentimente și sacrificii care clădesc o personalitate și educă în spiritul sportului și al perfecțiunii, viitorul copil.

 

 

În ziua de azi este greu să înțelegem ce stă în spatele unei reprezentații artistice, deoarece suntem mereu în spatele unui laptop sau telefon. Din păcate chiar dacă stăm în fața unui televizor și așteptăm cu nerăbdare niște știri sportive... acestea în afară de fotbal și transferuri, abia inserează ici colo câte 30 de secunde de poveste a sportivilor locali de altă natură.

 

 Am cam uitat să „ieșim din casă” și să vedem live o reprezentație și implicit am uitat să trăim intens ceea ce înseamnă un sport...

 

Personal sunt fericită că am ajuns să trăiesc în Cluj Napoca și să am acces la un eveniment așa frumos cum e Sports Festival.

 

 

Chiar dacă sala a fost plină ochi deoarece a fost prezentă Simona Halep, vreau să felicit organizatorii pentru ceea ce a însemnat surpriza premergătoare meciului demo mult așteptat.

 

O reprezentație a tinerelor speranțe în gimnastica ritmică.

 

 

Acum câțiva ani, am aplicat pentru o acreditare foto la FIG, la Campionatele Europene de gimnastică artistică în 2017 – Cluj Napoca, dar nefiind în parametrii doriți am fost refuzată. De atunci mi-am dorit să ajung la o astfel de  competiție, locală/națională sau chiar internațională...

 

Mai greu, deoarece evenimente de genul se fac din an în Paști și asta... doar prin țară sau pe afară.

 

Ceea ce Sports Festival a adus în fața noastră, a fost o fărâmă dintr-o latură a sportului cu valențe perfecte.

 

 

Au adus acea gimnastică pe care o mai vedeam numai pe la TVR din când în când, și aceasta doar când mai exista vreun „mondial” sau vreun „european”.

 

 

Gimnastica ritmică este un sport grațios unde rezultatele se văd după multe ore de antrenamente, ambiție și perseverență și nu în ultimul rând, un sport unde sprijinul părinților este de nelipsit... pentru că noh... Statul... pauză.

 

Pe scurt, este de apreciat sacrificiul tuturor care sprijină, educă, practică și promovează acest sport elegant.

 

 

Oricum, trăim într-o eră mai nouă și după cum ziceau și alte publicații media parcă începem să ne mișcăm și noi, mai cu talent... aci la Cluj...

 

P.S. în 23-25 august 2019 vor fi la Cluj Napoca - Rhythmic Gymnastics World Challenge Cup https://www.facebook.com/events/635726163611396/

Etichete: gimnastica

Leave a Comment